Relax kids je..... • Ana Relax Kids
372
post-template-default,single,single-post,postid-372,single-format-standard,theme-bridge1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Relax kids je…..

Relax Kids je britanski dečiji program koji ima za cilj da deci omogući pristup različitim jednostavnim, ali delotvornim tehnikama opuštanja, svesne pažnje kao i tehnikama za kontrolu stresa koje uče i usvajaju na zabavan i kreativan način.

Utiče da deca budu smirene i samouverene osobe.

Relax Kids ima zadatak da deci omogući pristup različitim jednostavnim ali delotvornim tehnikama opuštanja, svesne pažnje i za kontrolu stresa koje se uče i usvajaju na zabavan, kreativan način.

Verujemo da su opuštanje, svesna pažnja i pozitivan pogled na svet ključni za dobro stanje duha, samopoštovanje i emotivni oporavak.

Naša misija je da deci i mladim ljudima pružamo pomoć koja im je potrebna da kontrolišu stres i nervozu kako bi se bolje snalazili kada se suočavaju sa svakodnevnim izazovima.

Želimo da deca i mladi ljudi budu srećniji, imaju pozitivniji pogled na svet i bogatiji za životne veštine kojima su ovladali.Program Relax Kids nudi radionice kako bi pomogao deci da izađu na kraj sa nervozom i stresom, istovremeno povećavajući samopoštovanje i samopouzdanje.

Marneta Viegas je osnovala Relax Kids 2001. godine. Ona je primetila pogoršanje dečije koncentracije i ponašanja a i uočila je mogućnost da se razvoj sposobnosti dečijeg opuštanja unapredi uz pomoć isplaniranog programa koji ima dobru strukturu.

Program Relax Kids se danas primenjuje u preko pola miliona škola u Velikoj Britaniji. Uz pomoć njega deca lakše savladaju stres, uznemirenost i bes, istovremeno povećavajući samopoštovanje i samopouzdanje.

Radionice programa Relax Kids podrazumevaju strukturu od 7 koraka kroz koje se deca uče da se smire, fokusiraju i opuste. Radionice uključuju ples i pokret, vežbe glume i relaksacije, istezanje, uzajamnu masažu, disanje, afirmativne iskaze, svesnu pažnju i vizualizacije.

PRAVILA PROGRAMA RELAX KIDS

MI  NASTOJIMO  DA:

Meditiramo kako bi smo uneli mir u svoj život

Prema sebi i drugima se odnosimo s poštovanjem

Hranimo se zdravo

Vežbamo kako bi smo se oslobodili stresa

Ne povredimo nikoga grubim rečima

Cenimo male stvari u životu kao što su osmeh, pahulje, uzdah, zagrljaj, kišne kapi

Svakodnevno se ogledamo podsećajući se koliko smo posebni

Izvinimo se kada pogrešimo

Osmehujemo se i smejemo najmanje 20 puta na dan.

 

Sharing is caring!