NLP za decu je • Ana Relax Kids
478
post-template-default,single,single-post,postid-478,single-format-standard,theme-bridge1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

NLP za decu je

NLP za decu je

Posle prvog modula NLP-a koji sam završila neprestano mi se motalo pitanje: „E, gde bih sada bila da sam ovo znala ranije?“ Sedela sam tako i razmišljala kako nam niko nije rekao kako se ide kroz život, kako rešavati razne situacije, čemu težiti….. Uči, budi dobar đak, završi fakultet, budi pošten, vredan, radan, udaj se, rodi decu……. Kako, zašto, čije su to želje, ko je rekao da tako mora, da tako treba….. A sreća, gde je tu sreća????

Još tada sam odlučila da ću završiti sve edukacije i pomagati deci da se pronađu, da lakše prođu kroz život, da imaju svoj cilj i da idu ka njemu, odlučno i hrabro. Pored treninga i radionica za decu imamo i treninge i radionice za srednjoškolce i studente. Jedno je sigurno – uspeh se može naučiti jer ako neko to može, svako to može samo trebamo otkriti kako, na koji način.

Najvažniji korak ka pozitivnoj promeni je samospoznaja sebe, svojih osećanja, svojih želja i misli. NLP nas kroz razne vežbe, kroz crtanje i niz drugih aktivnosti podstiče da se kreativno iskažemo, da pokažemo ko smo mi, da slobodno izrazimo svoje mišljenje i tako dođemo do samospoznaje i samopouzdanja. NLP otkriva omiljeni  stil učenja i primenom određenih tehnika učenja, mladi uče brže, lakše i efikasnije. A angažovanjem obe moždane hemisfere učenje postaje zabavno. NLP razotkriva modele razmišljanja  i motivacije deteta, kako obradjuje informacije i kako to utiče na ponašanje. NLP se primenjuje za poboljšanje komunikacije sa samim sobom i sa okruženjem (roditeljima, vršnjacima, nastavnicima…), a samim tim pomaže mladima da uspostave i kvalitetnije međuljudske odnosa. NLP  predstavlja efikasan metod u borbi protiv stresa i mentalnih blokada. Zahvaljujući svojim metodama vodi mlade do moćnih, pozitivnih i kreativnih stanja svesti čineći da veruju u sebe i svoj uspeh na bilo kom polju. NLP otkriva samonametnuta ograničenja i pomaže da se usvoje nova, podržavajuća uverenja. Uz pomoć  NLP-a mladi mogu da nauče kako da definišu i ostvare svoje ciljeve i da aktiviraju svoj unutrašnji potencijal (resurse).

NLP je pozitivan – ključ je da se fokusiramo na ono što želimo (a ne na ono što ne želimo), da se fokusiramo na ono što je dobro, da modelujemo izvrsnost, kroz usvajanje određenih obrazaca ponašanja i razmišljanja. NLP podučava decu i mlade da nema neuspeha već samo rezultata i uči da sledeći put urade nešto drugačije. NLP deci nudi izbor a što više izbora imaju, to su fleksibilniji i imaju više kontrole u bilo kojoj situaciji. NLP nam stvara pozitivne navike i iskorenjuje one koje nam ne pomažu, tako što nas upućuje da prvo shvatimo sebe i svoje trenutno ponašanje.

Uz pomoć NLP- a dete  može da nauči jednostavne tehnike pomoću kojih će dostići svoj puni potencijal i unaprediti sopstveni život.

 Ukoliko želite da vaše dete bude uspešnije u školi, sportu, komunikaciji sa vršnjacima i odraslima, da nauči da kreira i realizuje svoje ciljeve, ukoliko mu nedostaje motivacija i samopouzdanje  onda je ovo pravi trening za vaše dete.

Trening NLP za decu je ciklus edukativnih radionica koje se održavaju tokom perioda od šest meseci. Kroz igru na zabavan način, praktične vežbe, razmenu iskustava, crtanje, inspirativne priče, druženje i brojne izazove deca uče jednostavne NLP tehnike.

Deca najbolje uče kada su srećna i zadovoljna, u dobrom emocionalnom stanju. NLP predstavlja efikasan model za kreiranje pozitivnih promena kod dece.

VAŠE DETE ĆE NAUČITI:

  • Da uči brzo, lako, kreativno i uspešno
  • Da se bolje organizuje i planira
  • Da poveća samopouzdanje i samopoštovanje
  • Da kontroliše svoje raspoloženje i ponašanje
  • Da pobedi stres i tremu
  • Da upozna sebe i lakše donosi odluke
  • Da upravlja sopstvenim emocijama
  • Da pravilno postavi i ostvari ciljeve
  • Da bude srećno, uspešno i zadovoljno sobom.                                                                                                                       

Sharing is caring!