Kućne igre za decu • Ana Relax Kids
531
post-template-default,single,single-post,postid-531,single-format-standard,theme-bridge1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Kućne igre za decu

Kućne igre za decu

Upravo je uvedeno vanredno stanje zbog Korona virusa pa vam dajem predlog za neke igre sa decom u kući.Kada je potrebno duže vremena provesti u kući čim ponestane ideja za igru zna lako da nastupi dosada, dete se unervozi i postane nemirno.Možemo se zanimati i mi sa detetom a i ono samo. Evo nekih predloga:

  1. Smokijada – damo detetu cevčicu i treba od starta da duva kroz cevčicu smoki sve do cilja.Ukoliko ima više dece, odlično, napravimo i takmičenje.
  2. Stari dobri šator  – nekoliko stolica i čaršav će sigurno izmamiti osmeh svakog deteta :). Idealna aktivnost za celu porodicu. Improvizujte šator koristeći prekrivače i ubacite unutra sijalice za jelku. Sklupčajte se unutra i pričajte, smejte se ili čitajte knjigu. Nakon što dete ovo bude videlo od vas, možete samo postaviti improvizovani šator i ono će samo kampovati sa svojim igračkama i igrati se satima, govorim iz iskustva.
  3. Možete da na poslužavnik stavite deset malih predmeta i prekrijete ih krpom. Otkrijte ih, a potom deci dajte deset sekundi da ih prouče. Ponovo ih prekrijte, nakon čega deca moraju da nabroje šta se na poslužavniku nalazi. Naravno, pobeđuje onaj ko pogodi najviše predmeta.
  4. Sledeća igra je pomalo slična – stavimo u neku neprovidnu kesu igračke i onda jedno dete izvuče jednu igračku ali da ostali ne vide i objašnjava im koja je to igračka a ostali pogađaju. Ko pogodi on sledeći izvlači i objašnjava.
  5. Ukoliko imate kolaž papir sjajno – od kolaž papira može da se napravi mnogo toga. Mogu se iscrtati oblici, pa onda seći ili se mogu odmah seckati i lepiti na papir praveći razne pejzaže, oblike, likove, itd. Ovde imamo spoj crtanja, sečenja, lepljena i kreativno angažovanje prilikom pravljenja kolaža.
  6. U kući sigurno imate bojice ili voštane bojice ili flomastere, imate sigurno i bojanke. Detetu ispričate priču da je sada na redu jedno specijalno bojenje, polako, gde mora da pazi da ne prelazi ivice. Dete će se osetiti kao da radi važan zadatak, paziće i zabaviće se bar sat vremena. Ukoliko nemate bojanke, možete da nacrtate nešto detetu a predloge kako se crta možete da nađete na internetu a dete će da ih sa zadovoljstvom oboji.
  7. Čitanje ne mora da bude rezervisano samo za odlazak u krevet. Namestite se udobno, skuvajte tajni napitak po želji (čaj, kakao, toplu čokoladu) i uplovite u priče omiljenih junaka u bilo koje doba dana. Čitajući deci usađujete ljubav prema knjigama, a to je nemerljiv dar svakome od nas.
  8. Ukoliko imate u kući Uno ili Monopol eto zabave. Deca mogu satima da se igraju a možete i vi sa njima da upotpunite zabavu.
  9. Verovatno imate makarone i konac – Makarone (one okrugle ) treba deca da oboje raznim bojama i onda im date konac na koji treba da ih nanižu i naprave narukvicu. Lepo će se zabaviti a nema nereda.

To su neki od mojih predloga kako da se zabavite sa decom kod kuće. Svi su isprobani i uglavnom su oni koji ne prave nered a deca se lepo zabavljaju i ispune kuću smehom.

Sharing is caring!